Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Április 24. 05:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Bedrogozva gázolt halálra egy nőt, előzetesbe került

Bedrogozva gázolt halálra egy nőt, előzetesbe került

Elrendelték annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert fogyasztva elgázolt autójával egy nőt, majd áthajtott rajta; az áldozat belehalt sérüléseibe

- tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. A végzés nem jogerős, de végrehajtható.

A férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítja a Dunakeszi Rendőrkapitányság - olvasható a közleményben.

A férfi Dunakeszin vezetett péntek este. Egy zebránál a lámpa a járműveknek pirosra váltott, ezért mind a Vác irányából, mind a Budapest felől érkezők megálltak, a zöld jelzésre pedig több gyalogos elindult. A nagy sebességgel Budapest felől érkező gyanúsított azért, hogy ne ütközzön az előtte álló járműnek, a kormányt balra rántva áttért egy másik sávba és elütötte a zebrán szabályosan átkelő sértettet. A sértett az ütközés helyétől mintegy 24 méterre repült. A gyanúsított nem állt meg, változatlan sebességgel ment tovább Vác felé, és gépkocsijának jobb oldali kerekeivel áthajtott a földön fekvő nőn, majd elhagyta a helyszínt.

Az elgázolt nő a kórházban belehalt sérüléseibe.

A baleset után a férfi Fótra hajtott, ahol nekiütközött két parkoló járműnek. Ekkor kiszállt autójából, a rendőrök előállították. A kábítószer-gyorsteszt THC-t - a marihuána fő pszichoaktív hatóanyagát - mutatta ki a férfi szervezetében.

A törvényszéki közlemény szerint a halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés kettőtől nyolc évig, a segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által három évig terjedő szabadságvesztéssel, míg a kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény.

Hozzátették: az említett bűncselekmények miatt, valamint azért, mert a gyanúsított súlyos testi sértés miatt volt már büntetve és kábítószer-fogyasztás miatt jelenleg is eljárás van folyamatban ellene, kiemelkedő mértékű büntetést szabhatnak ki rá.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket