Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 25. 07:00, péntek | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Az elromlott háztartási eszközök újrafelhasználása érdekében Bécs városa átvállalja az osztrák fővárosban lakók eszközei javítási költségének felét, maximum 100 eurót ( 36 500 forintot)

- közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája csütörtökön az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a kampánnyal csökkenteni kívánják a környezeti terhelést, egyben hozzájárulnak a vállalkozások lecsökkent forgalmának növeléséhez.

A szeptember 21-én indult és három évre tervezett kampányra 1,6 millió eurót (584 millió forintot) különítettek el.

A programban részt vevő cégek szerződésben állnak a várossal. A bécsieknek a város honlapjáról egy utalványt kell letölteniük, ezt számítják be fizetéskor a cégek, amelyek között van szabóság, asztalos, ékszerüzlet és telefonszervíz is.

A meghibásodott háztartási eszközöket sokan azonnal kidobják, és helyettük újat vesznek, amivel felesleges hulladék keletkezik. Ráadásul a háztartási gépek sok esetben megjavíthatók, gyakran olcsóbban is, mint amennyibe egy vadonatúj szerkezet kerülne - írták a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.