Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. Április 27. 14:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Az IMF magyarországi vezetője hűtötte a kedélyeket

Az IMF magyarországi vezetője hűtötte a kedélyeket

A szerdai lelkesedés után tegnap már óvatosabb fokozatba ment át az EU/IMF-tárgyalások megkezdésére gerjedő optimizmus. Délután némileg hűtötte a kedélyeket az IMF magyarországi delegációvezetőjének nyilatkozata.

Iryna Ivaschenko oly váratlant és bombasztikusat nem mondott, de azt közölte, hogy a Valutaalap kész megkezdeni a hivatalos tárgyalásokat, amint megszületnek a megfelelő lépések. Ez persze első hallásra egyértelmű, hiszen az Európai Bizottság jóváhagyásának is az a fő feltétele, hogy a magyar Parlament módosítsa a jegybanktörvényt. Vannak azonban olyan elemzői vélemények, miszerint az IMF-delegációvezető nyilatkozata azért kis csalódásként hathat a befektetőkre, addig mindenképpen, amíg az Országgyűlésen át nem megy a jegybanki törvény módosítása.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland egyik közgazdásza a helyzetet most úgy jellemezte, hogy az Európai Bizottság a jó zsaru, az IMF pedig a rossz zsaru szerepét vette fel. Az elemző szerint egyértelmű, hogy ebből a helyzetből csak úgy lehet magyar részről kikeveredni, ha a szükséges törvénymódosító javaslatokat nagyon gyorsan elfogadják.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök