Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Október 14. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A taj-kártya igénylésére is lehetőség lesz itt

A taj-kártya igénylésére is lehetőség lesz itt

Harmincegy új ügykör kerül a kormányablakokhoz hétfőtől – közölte Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Így ezentúl – a már meglévő 30 ügykör mellett – a kormányablakokban lehetőség lesz például fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, taj-kártya, európai egészségbiztosítási kártya igénylését, valamint őstermelői igazolvány kiadása iránti kérelmet benyújtani, és bejelentést tenni parlagfűvel „fertőzött” ingatlanról.

Szabó Erika elmondta, az ügykörbővülés külön költséget nem jelent, a szükséges informatikai háttér is rendelkezésre áll. Hozzátette, az ügyintézés lehetőségének szélesedéséről van szó, ugyanis a szakigazgatási szervezetek ügyfélszolgálatain továbbra is intézhetők lesznek a hétfőtől a kormányablakokhoz bekerülő ügyek. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné