Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Március 28. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

Jelenleg vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, míg a kormány folyamatosan tárgyal különböző befektetési csoportokkal – értesült a Magyar Hírlap.

A mintegy 290 munka nélkül maradt magyar pilóta közül mindössze ötven–hatvan tudott elhelyezkedni.

Közben levélben sürgette a magyar kormányt az Európai Közforgalmi Pilóták Szövetsége, hogy mielőbb találjon megoldást a Malév megmentésére. A szervezet szerint erre nemcsak azért van szükség, hogy a légikikötőben dolgozóknak legyen munkájuk, hanem azért is, mert hosszú távon komoly társadalmi hatásokkal, jelentős adóbevétel-kieséssel jár a nemzeti légitársaság eltűnése a légi közlekedésből.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár március 23-i keltezésű levelében azt válaszolta a nemzetközi szakmai szervezetnek: egyetért az ECA-val abban, hogy a Malévben olyan jelentős tudás és magas szintű szakértelem halmozódott fel, amely nemzetközileg elismert pozíciót biztosított a társaságnak a légiközlekedési piacon. Kijelentette, a magyar kormány elkötelezett aziránt, hogy megőrizze ezt a különleges szakértelmet és tudást. Völner Pál tudatta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja a potenciális lehetőségét egy új légitársaság létrehozásának budapesti székhellyel. Az együttműködés lehetséges formáiról most tárgyal a kormány különböző befektetési csoportokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket