Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Január 02. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A hackertámadás helyét is megtalálja a vírus

A hackertámadás helyét is megtalálja a vírus

Japán szakemberek olyan számítógépes vírust fejlesztettek ki, amely képes visszakeresni egy hackertámadás helyét és hatástalanítani a rosszindulatú programot – számolt be a Jomiuri Sinbun című napilap vasárnap.

A három év alatt mintegy 179 millió jenből (564 millió forint) megvalósított fejlesztést a japán kormány megbízásából a Fujitsu informatikai vállalat végezte. A jótékony vírus egyelőre még nem bevethető: törvénymódosításra van hozzá szükség, mivel egyelőre a számítógépes vírusok terjesztői büntetőjogi felelősségre vonásra számíthatnak.

Az ország különféle hálózatai sokszor estek áldozatul rosszindulatú támadásoknak a közelmúltban. Novemberben 200 helyi önkormányzat közös hálózatát ostromolták meg, októberben a törvényhozás számítógépes rendszerét támadták meg egy kínai szerverről származó e-maillel. Az új, „jó” vírust egyelőre „zárt környezetben” tesztelik – számolt be az újság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket