Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 28. 14:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

74 évesen szabadulhat a dabasi gyilkosság elkövetője

74 évesen szabadulhat a dabasi gyilkosság elkövetője

Legkorábban 74 évesen szabadulhat a dabasi gyilkosság elkövetője - közölte a táblabírósági ítéletet ismertetve a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség helyettes vezetője hétfőn az MTI-vel.

Dávid Lajos közleményében felidézte: a Pest Megyei Főügyészség 2019 tavaszán emelt vádat egy középkorú férfi ellen, aki 2018. március elején bement egy Dabason lakó 70 éves nő házába azért, hogy tőle pénzt szerezzen. A férfi ütlegelni kezdte az ismerősét, majd a súlyosan sérült és földre került nőt összekötözte. Ezután a lakásban felkutatta a sértett pénzét és csaknem 1,7 millió forinttal távozott. Az idős, önmentésre képtelen nő a padlón fekve életét vesztette, holttestét másnap találták meg rokonai.

Az ügyben a Budapest Környéki Törvényszék a férfit 2020. január 17-én első fokon bűnösnek mondta ki nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében. Ezért fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a büntetéséből legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve ezt az életfogytig tartó szabadságvesztést hagyta helyben a Fővárosi Ítélőtábla 2020. december 10-én, amikor másodfokú ítéletet hirdetett az ügyben - tartalmazza az ügyészségi közlemény.

Címkék: börtön, Dabas, gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket